Augmented reality platform

De uitdaging

Er komen steeds meer technische zorg-hulpmiddelen beschikbaar met verschillende gebruiksaanwijzingen. Daardoor wordt het steeds lastiger voor (nieuwe) zorgprofessionals om al deze middelen op de juiste manier toe te (leren) passen in de zorg.

De oplossing

Samen met een startup, zorgprofessionals en hogescholen werken we samen aan de ontwikkeling van een Augmented reality-app (ARNA). Zorgprofessionals kunnen ARNA activeren via een smartphone of tablet. Het hulpmiddel, bijvoorbeeld een tillift, wordt via het scherm van de smartphone of tablet visueel in de ruimte geplaatst. De zorgprofessional kan als het ware om de tillift heen lopen en via het scherm heel gemakkelijk lezen welke functie een knop heeft.

Wat het ons brengt

Het mooie aan deze technologie is dat de zorgprofessional op elk gewenst moment toegang heeft tot actuele informatie over een hulpmiddel. Hierdoor kan hij het apparaat direct gebruiken tijdens de zorgverlening aan een cliƫnt.

Zo wordt er veel lees-, instructie- en overlegtijd bespaard. Ook nieuwe medewerkers leren dankzij ARNA snel werken met een nieuw hulpmiddel.