VR Training

De uitdaging

Anders Werken betekent ook het anders opleiden van zorgprofessionals. Vanuit Anders Werken in de Zorg Fryslân experimenteren we met virtual reality (VR). Zorgprofessionals trainen met behulp van VR biedt enorm veel voordelen.

De oplossing

Als eerste stap ontwikkelden we samen met GGD Fryslân en Zorgkantoor Friesland een VR-training Covid-19 (een onderdeel van een tweedaagse training). De VR-module is apart te volgen zoomt in op twee concrete praktijksituaties met corona patiënten: in de thuiszorg en in een zorginstelling. De zorgprofessional krijgt per situatie een interactieve video van 15 minuten te zien. De training bestaat uit het beantwoorden van vragen over richtlijnen en veiligheid bij een acute uitbraak.

De VR-training is geschikt voor medewerkers in de verpleging en verzorging, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. Lees meer over het bestellen van de VR-module.

Wat het ons brengt

Het mooie aan deze technologie is dat door VR de training heel indringend beleefd wordt. Hierdoor is het leereffect erg groot. Omdat de zorgprofessional deze compacte training altijd en overal kan volgen, wordt er enorm bespaard op tijd die aan zorg kan worden besteed.

En verder

De focus van dit project ligt vooral op het inrichten van een virtuele bibliotheek met trainingsvideo’s voor medewerkers in de V&V-sector.