Regio

Friesland

Bij Anders Werken in de Zorg Fryslân staat technologie centraal. We zien technologie niet als een doel op zich, maar als een middel om de zelfredzaamheid van onze cliënten te vergroten, de zorgvraag te verminderen, arbeidstijd te besparen en de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Samen met 13 zorgorganisaties binnen de VVT experimenteren we, implementeren we en delen we ervaringen op het gebied van innovatie en zorgtechnologieprojecten.

Om de effectiviteit en arbeidsbesparing van technologie in de zorg in kaart te brengen, voeren we onderzoek uit. Zo kunnen we de meerwaarde van technologie aantonen en gericht blijven verbeteren.

We streven naar verdere opschaling en implementatie van bewezen effectieve arbeidsbesparende technologieën, zodat zorgprofessionals zich kunnen concentreren op waar het echt om draait: het verlenen van hoogwaardige zorg aan onze cliënten.

Onze visie reikt verder dan alleen de VVT-sector. We leggen de verbinding met de gehele zorgketen, waaronder huisartsen, apotheken en ziekenhuizen, maar ook het onderwijs, om zo samen te werken aan een toekomst waarin technologie een integraal onderdeel is van hoogwaardige zorg.

Samen streven we naar een zorglandschap waarin technologie ons in staat stelt om nóg beter te zorgen voor onze cliënten en waarin zorgprofessionals met vertrouwen en plezier kunnen werken.

  • De focus ligt op dit moment bij:
  • Opschalen van de medicijndispencer en samenwerking in de keten
  • Onderzoek naar veranderingen in het proces bij inzet van technologie in de nacht
  • Inzet van technologie bij cliënten in de thuissituatie
  • Anders leren met inzet van VR en Serious gaming

Regionaal programmamanager

Ingrid Breuker- Stockmann
ingrid.breuker@anderswerkenindezorg.nl

Innovaties

Deelnemende Organisaties

Alliade
Bos en Meerzicht
Domus Valuas
Hof en Hiem
Interzorg Groep
Kwadrant Groep
Leppehiem
Noorderbreedte
Patyna
Zorgcentrum het Bildt
Zorggroep Liante
Zorggroep Sint Maarten
ZuidOostZorg